„НАША ЗЕМЉА НАША БУДУЋНОСТ“


ЈКП “Чистоћа” Краљево у сарадњи са Одсеком за заштиту животне средине Градске управе града Краљева спроводе пројекат едукације основаца у циљу подизања еколошке свести. Активност је спроведена у склопу пројекта „Еко радионица и учионица“.

Прва активност у склопу пројекта била је обележавање Светског дана заштите животне средине, а тема се сваке године мења и ове године фокусирана је на обнову земљишта, дезертификацију и отпорност на сушу под слоганом “Наша земља. Наша будућност”.

            У парку код споменика Отпора и победе је 5 јуна одржана акција садње цвећа на којој су основци дали свој допринос у обележавању овог еколошког датума. Они су на терен донели и пластичну амбалажу која ће се касније на правилан начин третирати, односно рециклирати.

            Акцији су присуствовали основци и професори следећих основних школа: ОШ „IV краљевачки батаљон“ Краљево, ОШ „Светозар Марковић“ Краљево, ОШ „Браћа Вилотијевић“ Краљево, ОШ „Димитрије Туцовић“ Краљево и ОШ „Јово Курсула“ Краљево.

            Светски дан представља прилику за све нас да се укључимо у акције које ће помоћи у очувању наше планете. Обнова земљишта и борба против дезертификације нису само еколошка питања, већ су кључна за нашу одрживост наших заједница и будућих генерација.