Градоначелник у радној посети ЈКП “Чистоћа”


У оквиру планираних посета јавним предузећима града Краљева, градоначелник др Предраг Терзић данас је посетио Јавно комунално предузеће “Чистоћа“.
Директор ЈКП “Чистоћа“ Дејан Ћајић се на почетку свог излагања захвалио градоначелнику у име колектива на посети. Затим је истакао да је ово прилика да упозна градоначелника са подацима о томе чиме ЈКП“Чистоћа“ располаже, чиме се бави шта ради и да саслуша њихове проблеме. Директор је изразио наду, да ће градоначелник у наредном периоду, колико је то у његовој могућности, да помогне овом предузећу у даљем раду и сређивању града. Највеће проблеме овом предузећу представља техника, застарели возни парк који треба обновити, јер град се шири и послови обухватају и приградска и сеоска подручја, а све то изускује нове инвестиције, нова улагања и нову технику.
Градоначелник Краљева др Предраг Терзић је нагласио да се после посете ЈКП “Пијаца „ Краљево налази у радној посети другом јавном предузећу у Краљеву, Јавно комуналном предузећу “Чистоћа“ и да се ради о предузећу које обавља неколико веома различитих делатности, од уређења нашег града, о бризи за чистоћу, преко одржавања гробља, преко других делатности које су од значаја за овај град. Истакао је да је стање у овом предузећу релативно добро, осим проблема у погледу техничких капацитета, односно застарелости возног парка који се користи како за одношење смећа тако и за чишћење и прање улица. Такође, је видљив помак у производњи садног материјала који је неопходан за уређење парковсих површина у граду, јер ово предузеће само производи засаде које касније користи како за уређивање града, тако и за продају у малопродајним објектима у граду Краљеву и на гробљу Барутана. Проблеми у оквиру паркинг сервиса биће решени кроз бољу организацију рада и евентуално разматрање могућност промена што ће допринети и ефикасности ове службе, а и послови ће се обављати ефектније.
Због проблема везаних за чишћење дивљих депонија и чињенице да се због неодговорности грађана не ретко враћају више пута на исто место, директор ЈКП“Чистоћа“ је упутио јавни апел грађанима Краљева да отпад одлажу на за то намењена места као и да све информације могу добити на званичном сајту овог предузећа.